Sosyal Medya

Güncel

IŞİD’den iki ülke arasına bombalı yol

IŞİD'in Irak'taki merkezi konumundaki Musul'u yönetme konusundaki anlaşmazlık ve IŞİD'ten kaçmak isteyenleri engellemek için Rakka ile arasına hendek kazmaya başladı.



Rudaw'ın haberine göre; IŞİD'in, iÅŸgali altındaki Irak'ın Musul ve Suriye'nin Rakka kentleri arasındaki yola bomba döÅŸediÄŸi bildirildi.

Irak güvenlik güçlerinden bir kaynak, IŞİD mensuplarının örgütün “halife”si olarak bilinen Ebubekir BaÄŸdadi'nin acil bir kararıyla Musul – Rakka arasındaki yola çeÅŸitli bombalar döÅŸediÄŸini belirtti.

Örgütün, Suriye'deki kalesi Rakka'nın tehdit altında olduÄŸunu düÅŸündüÄŸünü söyleyen kaynak, “Örgüt emirleri arasında Irak'taki kaleleri Musul'u yönetme konusunda fikir ayrılığı yaÅŸandığını ve bazı emirlerin infaz edildiÄŸini” kaydetti.

Güvenlik kaynağı, yollara bomba döÅŸenmesinin bir nedeninin de, örgütün kendi mesuplarının kaçmasını önlemek olduÄŸunu söyledi.

ikilk-k

YPG Rakka'ya ilerlemiÅŸti

Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Burkan El Fırat (Fırat Volkanı) güçleri, 23 Haziran'da Rakka'nın kuzeyindeki stratejik bir askeri üssü ele geçirmiÅŸ, öncesinde ise Tel Abyad ile Ayn Ä°sa'yı kontrol etmiÅŸti.

Aynı gün kentte bulunun IŞİD polis merkezi “Husbe Divanı”, Kürtler'den 3 gün içinde kenti terkederek Humus ve Tedmur'a gitmelerini istemiÅŸti.

 IŞİD'in Åžengal'den (Sincar) kaçırdığı Kürtler'in bir bölümünü örgütün baÅŸkenti durumundaki Rakka'ya götürdüÄŸü biliniyor.

IŞİD örgütünün emirlerinin, 2014'ün sonundan beri belli aralıklarla Musul'dan grup halinde Rakka'ya kaçtığı ifade ediliyor.

Emirleri Musul'dan kaçmıştı

IŞİD örgütü emirlerin bir bölümü Musul bankalarında bulunan yüklü bir parayı alıp Rakka'ya kaçmıştı.

Örgüt 2014'ün Aralık ayında kaçtıkları için Musul'da 3 emiri infaz etmiÅŸti.

IŞİD Haziran 2014'ten beri iÅŸgal altında tutuÄŸu Musul'da bugüne kadar bilgi sızdırma ve ihanet gereçesiyle bir çok emir ve mensubunu öldürmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.